Önneköp

Egen valuta, nationalsång, flagga, valspråk och hemlig armé

Här kan du upptäcka en unik och smått udda by i södra Sverige. Önneköp, med sina 228 invånare (varav 58 ministrar!) är ingen vanlig plats. Här finner du en mikronation som utropade sin självständighet från Sverige år 2005 och har regerat med en glimt i ögat under de senaste två decennierna.

Med sin egen flagga Den flygande kaffegöken, nationalsången ”Önneköpsvalsen” och till och med en hemlig armé, har Önneköp skapat en fascinerande värld för besökare att utforska. Och ja, du läste rätt – vi har till och med ett Kannibalmuseum!

Önneköps flagga rak

Vill stärka banden mellan byborna

I spetsen för vårt kulturella landskap finns Arnold Wernersson, den karismatiske museiägaren och kulturministern i Önneköp. Arnold har varit en nyckelperson i att bevara vår mikronations unika identitet och skapa spännande upplevelser för både invånare och besökare. Med sitt Kannibalmuseum, ett unikt tillskott till byns kulturella panorama, har Arnold gett oss en inblick i det ovanliga och utmanande.

Men Önneköp handlar inte bara om spektakulära museer och symbolik – det är också en plats för gemenskap och skämt. Vi är kanske en liten by, allt vi gör är för Önneköps bästa, och för att stärka banden mellan byborna. Men vi bär också stolthet i vårt kaffe, representerat av vår flagga Den flygande kaffegöken, och vår nationaldryck Kaffegök. Kom och upplev den speciella atmosfären i Önneköp, där humor och självständighet går hand i hand!

För besök

Ring mellan 09.00-10.00 och boka på 076-11 88 623 eller kvällar på 0415-600 37

Arnolds Kannibalmuseum

Vägen till Huaröd, 1 km från Önneköp.
Vik av vid den Gula Stenen.

Avfarten till Kannibalmuseet

Fotografi Joi Grinde