Arnolds Kannibalmuseum

Bland kannibaler och pygméer

Arnold Äventyraren tar oss med på en spännande resa till avlägsna och svårtillgängliga platser runt om i världen. Resan tar oss genom djunglarna i Afrika, Sydamerika och öarna i Söderhavet, där vi får möta avlägsna kannibalstammar och pygméfolk.

Vi ställs inför fascinerande möten med människor som lever i harmoni med naturen mitt i de fuktiga djunglarna och på torra öar. Arnold trivs bland folket i de minsta och mest isolerade byarna och vi får följa med på deras vardag och uppleva en mängd nya och intressanta saker.

Resorna till dessa avlägsna stammar tar oss långt ifrån de vanliga turistlederna och kan ibland innebära resor med små båtar längs smala vattendrag, omgivna av tät vegetation.

Fotografi Joi Grinde

Fotografi Joi Grinde

Kollage med bilder från resor och museet

Fotografi Anna Larsson

Det finns alltid något spännande som händer

Naturen är en konstant följeslagare, och kulturen är fylld av magi, tabun, riter, naturmedicin och mystik. Det finns även faror och en närhet till det vilda djurlivet.

Mötena med dessa stammar leder ofta till att vi får besöka ännu mer avlägsna bosättningar, antingen uppe i dimhöljda berg eller på avlägsna ögrupper i horisonten. Det finns ständigt tillfällen att utforska nya och spännande platser.

Resorna är verkliga äventyr

Arnold har redan besökt cirka 180 olika länder och har därmed en rik uppsättning av intryck att dela med sig av. Resorna är verkliga äventyr, fyllda med upplevelser och insikter.

För att kunna ta till sig dessa nya bekantskaper behöver man vara ödmjuk och öppen för att ta emot dem på bästa sätt, eftersom det inte går att planera resorna i dessa avlägsna platser i detalj.

Hajar i Bahamas
Inne i museet

Fotografi Joi Grinde

En mer påtaglig närvaro

I Kannibalmuseet får man en mer påtaglig närvaro och känsla av denna spännande resa bland kannibaler och pygméer på avlägsna platser. Arnold har samlat kultföremål och praktiska redskap från sina resor, och hans berättande ger en nästan fysisk upplevelse av den fuktiga djungeln.

Arnold välkomnar besökarna till en oförglömlig resa ut i den exotiska världen.

För besök

Ring mellan 09.00-10.00 och boka på 076-11 88 623 eller kvällar på 0415-600 37

Arnolds Kannibalmuseum

Vägen till Huaröd, 1 km från Önneköp.
Vik av vid den Gula Stenen.

Avfarten till Kannibalmuseet

Fotografi Joi Grinde